Dýňové mufiny

Je čas dýní – většina populace to chápe tak, že nějakou tu krasavici vydlabou a vyřežou a vysvíčkujou a položí před dvéře… mě to ale připadá jako plýtvání drahocenným materiálem. I když – tyto mufky by šly vytvořit i z části to vydlabaného odpadu. Tak tedy – s chutí do toho :

Vezmeme asi tak 1 hrnek  dýňové dužiny bez pecek a pokud to není hokaido event. i pokud je to hokaido ale má příliš tvrdou slupku, tak bez slupky. Nakrájíme ji a menší kousky a umixujeme s dvěmi lžícemi oleje a trochou sojového mléka na kaši. Tu pak smícháme s 2 hrnky mouky (libovolné, já zvolila 1 celozrnné  a 1 hladké pšeničné)  s lžičkou sody, přidáme špetku soli, skořici a sojového mléka tolik, aby vznikla hustá kaše. Nakonec vmícháme rozinky, sekané ořechy nebo něco jiného – semínka, kakao, karob, kokos, sušené ovoce – možností je hafo.

Těsto naplníme do forem na mufiny – množství vystačí na 12 kousků. A pečeme při cca 150°C asi 4O minut.

 

Cukr tam není a já naň nezapomněla – dýně s rozinkami to osladí dostatečně, ale pokud jste ještě na něm závislí, tak si ho tam klidně dejte – přiměřeně, přiměřeně…

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *