KAŠA VARNIŠKEŠ

Tak jsem se zase jednou začetla do židovské kuchařky a oslovilo mě to, jako ostatně vždy, protože co je košer, je prostě košer.

1 šálek pohanky smícháme s 1 vejcem a necháme cca 1 hoďku odležet. Potom na oleji osmahneme pokrájenou cibuli s petrželí (po 1 kousku), já tam přidala ještě trochu najemno nasekaného čerstvého zázvoru, přidáme houby (čerstvé, tady jsou to žampiony) – psali že 500 g, já měla jen 300, ale i to bylo dobré, osmažíme a nakonec tam šupnem tu vajcovou pohanku a 2 šálky vody. Sůl, pepř, čili – dle chuti. Přiklopíme a zvolna škrtíme tak dlouho, že se voda zcela vyvaří – cca 20 minutek.

A máme hotovo! Mňamka je na světě.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *